Opublikowano Dodaj komentarz

­čśő┼╗o┼é─ůdki w sosie chrzanowym­čĹî

Kurze ┼╝o┼é─ůdki w sosie chrzanowym z warzywami to popularne danie kuchni polskiej. Aby je przygotowa─ç, potrzebujesz kurzych ┼╝o┼é─ůdk├│w, kt├│re nale┼╝y dok┼éadnie umy─ç i wyp┼éuka─ç. Nast─Öpnie gotujemy je w osolonej wodzie przez oko┼éo godzin─Ö, a┼╝ b─Öd─ů mi─Ökkie. W mi─Ödzyczasie przygotowujemy sos chrzanowy, mieszaj─ůc ze sob─ů ┼Ťwie┼╝y, starty chrzan, majonez, jogurt naturalny oraz soli i pieprzu do smaku.

Do sosu chrzanowego dodajemy r├│wnie┼╝ pokrojone w kostk─Ö warzywa, takie jak marchewka, seler i pietruszka, kt├│re gotujemy w lekko osolonej wodzie a┼╝ do mi─Ökko┼Ťci. Nast─Öpnie dodajemy je do sosu i mieszamy. Gotowe kurze ┼╝o┼é─ůdki kroimy na mniejsze kawa┼éki i dodajemy do sosu chrzanowego.

Podajemy danie z ostro-kwa┼Ťnymi og├│rkami kiszonymi oraz ugotowanymi ziemniakami w wodzie. Mo┼╝na r├│wnie┼╝ doda─ç do potrawy posiekan─ů natk─Ö pietruszki lub koperek dla lepszego smaku i aromatu. Smacznego!

Naczynia De Silva kupisz r├│wnie┼╝ na Allegro

 

www.FoodFan.pl
www.CoGdzieJem.pl
www.SprzedamCoMam.pl

#obiad #obiadek #zdrowyobiad
#obiaddomowy #garnek #pysznie #smaczne #smacznego #przepis #zdrowejedzenie #dieta #zdrowo #gotowanie #smażenie #pieczenie #jedzonko #pycha #jemy #foodphotography

Spread the love

Skomentuj