Opublikowano Dodaj komentarz

­čąô Boczek sma┼╝ony z cebul─ů­čĹî

Przepis na sma┼╝ony boczek z cebul─ů:

Składniki:

  • 500g boczku w plasterkach
  • 2 du┼╝e cebule
  • s├│l i pieprz do smaku
  • olej ro┼Ťlinny do sma┼╝enia

Instrukcje:

  1. Pokrój cebulę w cienkie półplasterki.

  2. Na patelni rozgrzej olej ro┼Ťlinny na ┼Ťrednim ogniu.

  3. Dodaj boczek na patelni─Ö i sma┼╝, a┼╝ b─Ödzie rumiany i chrupi─ůcy, oko┼éo 3-4 minut z ka┼╝dej

  4. Usuń boczek z patelni i odłóż na talerz.

  5. Dodaj cebulę na patelnię i smaż na złoty kolor, około 5-7 minut.

  6. Wymieszaj cebul─Ö i boczek na patelni i sma┼╝ przez kolejne 2-3 minuty, a┼╝ cebula b─Ödzie mi─Ökka.

  7. Dopraw sol─ů i pieprzem do smaku.

  8. Prze┼é├│┼╝ sma┼╝ony boczek z cebul─ů na talerz i podawaj na ciep┼éo.

Smacznego!

 

www.FoodFan.pl
www.CoGdzieJem.pl
www.SprzedamCoMam.pl

#obiad #obiadek #zdrowyobiad
#obiaddomowy #garnek #pysznie #smaczne #smacznego #przepis #zdrowejedzenie #dieta #zdrowo #gotowanie #smażenie #pieczenie #jedzonko #pycha #jemy #foodphotography

Spread the love

Skomentuj